fbpx

Analiză Storia: Cum arată piața imobiliară în București

Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX, a publicat datele celei mai recente analize „Profil imobiliar: București”. Conform analizei, prețul mediu de vânzare solicitat pe metru pătrat în București, în perioada ianuarie-octombrie 2023, a ajuns la 1.564 euro, iar cele mai căutate tipuri de apartamente au fost cele cu două camere, atât pe segmentul vânzărilor, cât și pe cel al închirierilor.

Cele mai populare tipuri de locuințe din București, în primele 10 luni ale anului 2023

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două camere.

Schimbări la asigurarea obligatorie a locuinței: ce PRIME ANUALE se aplică începând cu NOIEMBRIE 2023?

Responsabilitatea de a încheia o asigurare obligatorie o au atât persoanele fizice, cât și cele juridice, în cazul în care dețin în proprietate imobile cu destinația de locuință, înregistrate ca atare în evidențele organelor fiscale.

În cazul în care intenționezi să-ți plătești polița de asigurare obligatorie pentru locuință (PAD), trebuie să știi că normativul în vigoare a suferit recent anumite modificări, astfel că tu va trebui, probabil, să scoți ceva mai mulți bani din buzunar pentru a te achita de această sarcină. Mai exact, la finele săptămânii trecute a intrat în vigoare Legea nr. 115/2023, ce aduce o serie de modificări la Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor – o lege care se aplică atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

UE: Reguli noi privind inchirierea pe termen scurt a locuintelor

Reguli noi privind închirierea pe termen scurt a locuințelor au fost convenite de Parlamentul European și negociatorii Consiliului European, pentru a ajuta autoritățile locale să îmbunătățească serviciile turistice.

S-a ajuns la un acord provizoriu cu privire la reglementarea colectării și partajării datelor legate de serviciile de închiriere a locuințelor pe termen scurt.

Textul convenit stabilește un procedeu online gratuit (sau la un cost proporțional) pentru înregistrarea proprietăților de închiriat pe termen scurt în țările UE care solicită acest lucru. Odată finalizat procedeul, gazdele vor primi un număr de înregistrare care le va permite să închirieze proprietatea. Autoritățile relevante vor cunoaște identitatea gazdei și vor putea verifica informațiile acestora.

Scădere dramatică a ofertei pe piața rezidențială. Evoluția prețurilor în marile orașe

Numărul caselor și apartamentelor disponibile pe ambele segmente ale pieței rezidențiale a scăzut semnificativ în ultimul an. Cumpărătorii au avut cel mai mult de suferit, la nivel național oferta reducându-se cu aproape 30%.

Nici chiriașilor nu le-a fost ușor să-și găsească o locuință. Mulți dintre cei care nu au mai putut accesa creditele necesare pentru a-și cumpăra o casă sau un apartament și-au orientat atenția spre segmentul închirierilor stimulând, astfel, efervescența la nivelul său.

Majorarea TVA-ului la achiziția de locuințe noi a scos mulți cumpărători din expectativă, dovedind că în piață există o cerere robustă și solvabilă

Deși au stârnit îngrijorări printre dezvoltatorii imobiliari locali, discuțiile privind majorarea cotei reduse de TVA aplicabile la prima achiziție a unei unități locative nou-construite au avut, pe termen scurt, un efect pozitiv asupra pieței. Potrivit reprezentanților rețelei de site-uri imobiliare Titirez.ro, intensificarea activității de tranzacționare din luna august a acestui an, manifestată cel mai acut chiar pe segmentul unităților individuale (corelabile apartamentelor), a demonstrat, fără putință de tăgadă, că cererea pentru achiziția de locuințe se menține robustă și, totuși, solvabilă în România. Asta în ciuda considerentelor care tind să-i determine pe unii cumpărători să adopte o atitudine de expectativă: evoluția economiei per ansamblu, inflația și costurile de creditare încă ridicate, dar și tulburările geopolitice din regiune. 

Târgurile imobiliare, o ușă deschisă spre cele mai bune oferte de creditare

Încheiat de curând, Târgul Național Imobiliar (TNI), unul dintre cele mai mari și importante târguri imobiliare din țară, a oferit vizitatorilor ocazia de a-și găsi locuința mult dorită, dar și soluția de finanțare potrivită.

Timp de 3 zile, vizitatorii târgului au explorat standurile a 110 companii expozante, cu peste 20.000 de oferte imobiliare pentru toate bugetele. Partener al evenimentului, Imobiliare.ro Finance a atras viitori cumpărători interesați de accesarea unui credit ipotecar în cele mai bune condiții.

Descoperiți Cele Mai Bune Oportunități Imobiliare din Dubai în România

Expo Imobiliară Dubai – România: Ediția 2023 este poarta dvs. către descoperirea celor mai bune oportunități imobiliare din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, evenimentul va aduna cei mai buni agenți imobiliari din Dubai și investitori și cumpărători de case din România sub același acoperiș. Participanții vor avea oportunitatea unică de a explora diversele căi de investiții din Dubai, de a afla despre cele mai recente lansări imobiliare, de a se întâlni cu agenții Footprint Real Estate și de a intra în contact cu alții interesați să cumpere o casă în Dubai pentru a-și diversifica portofoliul de investiții și a obține un randament garantat de 8-10%.

Dezvoltatorul imobiliar Ideal Residence prezinta proiectul Drumul Taberei Residence in cadrul TNI

Dupa succesul avut cu Drumul Taberei Residence, inceput in 2016 si finalizat in 2018, timp in care toate cele 350 de apartamente au fost vandute, Ideal Residence revine cu faza a doua a proiectului, in vecinatatea primelor 5 tronsoane, pe Bd Timisoara 101P. Noul proiect se desfasoara pe o suprafata de
21 160 mp si este format din 6 cladiri cu 518 de locuinte, o cladire cu spatii comerciale, un numar generos de parcari exterioare si interioare si aproape 4000 mp de spatiu verde. Cladirile de locuinte au un regim de inaltime de D+P+10E, in componenta lor regasindu-se garsoniere, apartamente cu 2 sau 3 camere si penthouse-uri la etajele 9 si 10.

Vista Bank participă la TNI

Vista Bank este aproape de tine și la Târgul Național Imobiliar! Ne găsești la standul 12, cu soluții de finanțare atractive pentru casa visurilor tale.

 Fie că dorești să achiziționezi o locuinţă, un teren sau o casă de vacanţă, să renovezi un imobil sau să îți refinanţezi un credit care a devenit prea scump, la VISTA BANK avem soluţiile potrivite pentru tine și o echipă pregătită să te asiste pe durata întregului proces de finanţare. Iar dacă îți încasezi venitul lunar prin Vista Bank, beneficiezi de o reducere avantajoasă a dobânzii față de cea standard a băncii.

INVESTESTE IN DUBAI DIRECT!

Direct de la sursa, conditii exclusive, management juridic si consultanta de specialitate. In urma parteneriatului incheiat cu Targul National Imobiliar TNI, te punem in contact direct cu reprezentantii dezvoltatorilor de top ai proiectelor rezidentiale din Dubai.  Completeaza Formularul de Contact si vei afla detalii despre OPORTUNITATI de INVESTITII in Dubai, direct de la sursa !