fbpx
În 2024, dezvoltatorul și investitorul imobiliar AmCorp dă startul vânzărilor în două proiecte rezidențiale „verzi”

În 2024, dezvoltatorul și investitorul imobiliar AmCorp dă startul vânzărilor în două proiecte rezidențiale „verzi”

  • Valoarea investițională cumulată a celor două proiecte este estimată, în momentul de față, la circa 41 de milioane de euro. 

Cu o experiență de peste 18 ani pe piața românească de real estate, dezvoltatorul și investitorul imobiliar Asset Management Corporation – sau, pe scurt, AmCorp – începe anul 2024 în forță, anunțând startul vânzărilor pentru două ansambluri rezidențiale „verzi” din portofoliul său de proiecte proprii, ce urmează a fi dezvoltate sub brandul Sol Residences. Cu o valoare investițională cumulată estimată, în momentul de față, la circa 41 de milioane de euro, acestea sunt amplasate în două localități de interes din zona metropolitană a Capitalei, respectiv Crevedia și Domnești, și oferă posibilitatea achiziționării de loturi de casă, la prețuri ce pornesc de la 8.500 de euro și suprafețe de la 300 de metri pătrați.

Ulterior achiziției terenului, proprietarul va putea alege între diferite modele de casă puse la dispoziție de către dezvoltator, special concepute pentru a îndeplini normele nZEB. Întregul proces de avizare și construcție propriu-zisă poate fi gestionat de către companie, în numele clientului, această variantă de project management fiind cu circa 20% mai avantajoasă pentru utilizatorul final comparativ cu achiziția „clasică”, a produsului finit, de la dezvoltator. Clienții se vor putea bucura, astfel, de toate avantajele construirii unei locuințe pe cont propriu – evitând, însă, în același timp, inconvenientele necunoașterii tuturor procedurilor pe care o asemenea inițiativă le presupune. 

„Dată fiind experiența noastră extinsă din domeniul imobiliarelor, construcțiilor și  energiei, inclusiv în materie de consultanță, suntem conștienți că tehnologiile și clădirile «verzi» vor dicta viitorul real estate-ului global și local. De aceea, am decis să facem un pas înainte în drumul către consumatorul final, oferindu-i acestuia o oportunitate foarte practică de a se alătura unor comunități special concepute pentru a oferi un stil de viață sustenabil. Asta atât datorită integrării celor mai noi tehnologii de producere a energiei regenerabile, cât și atenției acordate componentei de mediu în general, în cadrul proiectelor noastre marca Sol Residences.”

Maria Iancu, Head of Business Development AmCorp

Sol Residences Crevedia este un ansamblu rezidențial de amploare, amplasat la doar 100 de metri de pădurea Lucianca, ce se va întinde pe o suprafață de 34 de hectare și va ajunge la o valoare totală de investiție de circa 35 de milioane de euro, potrivit estimărilor actuale. Acesta va cuprinde atât blocuri de apartamente, cât și un total de 340 de loturi de casă, toate deservite de o amplă gamă de servicii și facilități integrate. De menționat la acest capitol este faptul că întregul proiect va dispune de propria stație de epurare, ultramodernă, și va fi alimentat cu energie verde de la un parc fotovoltaic ce va fi dezvoltat tot de către companie, sub brandul Everready, chiar vizavi de complex. Infrastructura ansamblului, incluzând drumurile și utilitățile, se află deja în dezvoltare, iar valoarea investiției în această componentă, cumulat cu zona comercială și dedicată serviciilor, se ridică la 12 milioane de euro. 

„Unul dintre marile avantaje oferite de proiectul nostru din Crevedia este reprezentat de proximitatea pădurii – ceea ce înseamnă că viitorii săi rezidenți se vor bucura de un indice foarte bun al calității aerului –, dar și de multiple opțiuni de petrecere a timpului în aer liber. La aceasta se adaugă faptul că, grație amplei zone comerciale și dedicate serviciilor din incinta complexului, în suprafață de 20.000 de metri pătrați, membrii comunității vor avea acces la toate cele necesare vieții de zi cu zi: magazine cu profil divers, benzinărie, spălătorie și service auto, spații de joacă pentru copii, zonă de food court, centru de wellness, dar și clinică medicală, farmacie și chiar o unitate de învățământ preșcolar.”

Maria Iancu, Head of Business Development AmCorp

Sol Residences Domnești este un proiect de dimensiuni mai reduse, cu o valoare a investiției estimată la 6 milioane de euro. Amplasat pe un teren de peste 15.000 de metri pătrați, acesta va fi compus în exclusivitate din case, plus facilități. Este vorba, mai exact, despre 26 de parcele de teren, cu suprafețe de la 300 la 432 de metri pătrați. 20 dintre unitățile locative prevăzute în proiect (cu 3 sau 4 camere) vor fi cuplate, iar alte șase (cu 4 camere) vor fi individuale. Toate acestea vor fi dotate cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, conceptul rezidențial de case nZEB creat de specialiștii 𝗔𝗺𝗖𝗼𝗿𝗽 fiind deja certificat de Romania Green Building Council (RoGBC). Alături de consumul redus de energie, un important avantaj oferit de acest proiect este dat de timpul foarte redus de livrare, având în vedere că toate unitățile locative vor fi realizate din elemente modulare – ceea ce va reduce mult durata și costurile construcției, comparativ cu soluțiile tradiționale.