fbpx
Analiză Storia: Cum arată piața imobiliară în București

Analiză Storia: Cum arată piața imobiliară în București

Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX, a publicat datele celei mai recente analize „Profil imobiliar: București”. Conform analizei, prețul mediu de vânzare solicitat pe metru pătrat în București, în perioada ianuarie-octombrie 2023, a ajuns la 1.564 euro, iar cele mai căutate tipuri de apartamente au fost cele cu două camere, atât pe segmentul vânzărilor, cât și pe cel al închirierilor.

Cele mai populare tipuri de locuințe din București, în primele 10 luni ale anului 2023

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două camere.

Pe segmentul vânzărilor, pe primul loc în topul căutărilor se află apartamentele cu două camere (47%), urmate de apartamentele cu trei camere (33%) și abia apoi de garsoniere (20%). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie-octombrie 2022), a crescut interesul față de garsoniere (+23%), dar și față de apartamentele cu două camere (+4%). În schimb, s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește interesul pentru apartamentele cu trei camere (-3%).

În ceea ce privește segmentul închirierilor, apartamentele cu două camere (45%) s-au aflat în topul căutărilor și au fost urmate de garsoniere (41%) și de apartamentele cu trei camere (14%). Față de aceeași perioadă a anului trecut, pe platformă s-au înregistrat cu 20% mai multe căutări pentru garsoniere, în timp ce căutările pentru apartamentele cu două camere (-1%) și cele cu trei camere (-11%) au scăzut.

Citeste intreaga stire pe Storia.ro