fbpx

Dinu Patriciu isi intareste prezenta pe piata imobiliara preluand Fabian Romania

Fabian Romania, o companie de investitii imobiliare, va fi preluata de catre grupul Black Sea Global Properties (BSGP), controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu prin Rompetrol Holdings, informeaza Property Week. BSGP, care detinea deja peste un sfert din actiunile Fabian Romania, a oferit circa 37,8 milioane de euro pentru restul actiunilor, potrivit NewsIn.

"Investitia permite indeplinirea ambitiei mele mai vechi de a crea o platforma de pe care sa lansam o companie imobiliara, care sa achizitioneze si sa dezvolte proprietati in Romania", a declarat Dinu Patriciu.

Fabian, companie la care Patriciu controla de luna trecuta 25,2% din actiuni, a anuntat in aceasta dimineata, ca aprobat preluarea. BSGP plateste un euro pe o actiune a Fabian Romania, pret care reprezinta cu 40% mai putin decat valoarea de 1,66 euro, cat valora o actiune a acestei companii la data de 30 septembrie 2008.

Potrivit unui anunt al fondului de investitii, citat de NewsIn, oferta BSGP a fost facuta la un pret de un euro pe actiune, dublu valorii titlurilor Fabian la inchiderea sedintei de joi pe piata AIM din Londra. Intreg pachetul de actiuni al Fabian Romania a fost evaluat la 50,8 milioane de euro.

"Oferta noastra asigura siguranta actionarilor Fabian Romania intr-o perioada de turbulente economice semnificative, in care pretul activelor imobiliare pe piata din Romania continua sa scada", a spus Patriciu.

Fabian a amanat constructia a 750 de locuinte in Romania

Vesti bune pentru fondul de investitii Fabian Romania, din perspectiva directorului acestuia, Mark Holdswrth, avand in vedere situatia imobiliarelor din acest moment. Compania amanase constructia a 750 de locuinte in Timisoara, Satu Mare si Oradea din cauza deteriorarii pietei imobiliare.

Referindu-se la oferta facuta de Dinu Patriciu, Mark Holdsworth a tinut sa precizeze: „Oferta inaintata de catre Marea Neagra Global Properties ofera o cale de iesire actionarilor firmei Fabian Romania dintr-o situatie de criza de pe piata imobiliara romana, in conditii care demonstreaza realizarile substantiale ale companiei facute pana in momentul de fata. In acest climat, tranzactie este una de reper".

BSGP este controlata integral de catre Dinu Patriciu, prin Rompetrol Holdings, care detine sau administreaza proprietati imobiliare de peste un miliard dolari in Europa. Impreuna cu fratele sau, Patriciu a dezvoltat primele amplasamente in Romania pentru mari lanturi de retail, inclusiv Billa si Minimax. De asemenea, Patriciu dezvolta in prezent, impreuna cu dezvoltatorul imobiliar Immorent, un proiect rezidential si de spatii de birouri, in nordul Bucurestiului, cunoscut drept Smart City.

Abonare Newsletter