Apartamente vechi mai ieftine

Apartamentele vechi din Capitalei s-au ieftinit in august cu pana la 9% fata de luna precedenta, in cazul locuintelor din sectorul 2, si cu pana la 6%, in cazul celor situate in sectoarele 3 si 5, potrivit unui studiu realizat de compania imobiliara Colliers.

"August, ultima luna de vara, aduce un volum de tranzactii mai scazut, care se reflecta si in evolutia preturilor pe segmentul rezidential. In fata dezinteresului aratat de catre clienti si pregatindu-se pentru cea mai aglomerata perioada a anului - toamna - proprietarii de apartamente au scazut preturile", sustin analistii Colliers.

Potrivit acestora, in luna august, indicele imobiliar BREI (Bucharest Real Estate Index), s-a situat la valoarea de 1.802 euro/mp, cu 42 de unitati sub valoarea lunii precedente.

Scaderea nu este resimtita insa de toata piata, exceptie facand sectorul 1, care a raportat cresteri pentru a doua luna consecutiv la preturile apartamentelor. Astfel, nivelul raportat pentru aceasta zona a fost de 2.285 euro/mp, cu 2% mai mult decat in luna iulie si cu 13% mai mult fata de acum sase luni.

Analiza Colliers mai arata ca si in august cele doua componente, BREI-Nou (indicele apartamentelor noi ) si BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi), s-au comportat diferit.

Astfel, BREI-Nou pastreaza pentru a patra luna aceeasi valoare - 1.909 unitati, cea mai mare inregistrata pana acum. Valoarea BREI-Vechi este totusi cea mai scazuta inregistrata in 2008, cu aproximativ 10% mai mica decat cea a lunii martie, dar mai mare cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

www.ziare.com