Coldwell Banker: Locuintele de lux au aceeasi dinamica indiferent de sezon

Interesul pentru vile si apartamente de lux ce depasesc 1 milion de euro ramane acelasi, in ciuda faptului ca vara vanzarile de locuinte de pe alte segmente "ingheata", conform unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker.
Dinamica vanzarilor apartamentelor de lux este in general scazuta in comparatie cu celelalte tipuri de locuinte, ca urmare a faptului ca se adreseaza unui public mai restrans.

"Cautand un stil de viata aparte, oamenii de afaceri din Romania se orienteaza catre zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului, pentru a avea parte de confortul, stilul si comunitatile care s-au creat in zonele de vile din centrul Capitalei", afirma Claudiu Hategan, branch manager Coldwell Bamker.

"Sunt persoane sensibile atat la stilul arhitectonic al casei, cat si la siguranta pe care o ofera o astfel de zona pentru familie, si nu in ultimul rand, pentru masina din proprietate", a adaugat acesta.

Din acest punct de vedere, exista 3 tipuri de proprietati. In prima categorie este formata de cele cu valoare de peste 1,5 milioane euro, care sunt in general constructii interbelice, cautate pentru stil si pentru statutul pe care il confera. Acestea sunt solicitate atat pentru a fi utilizate ca rezidente, cat si ca sedii de firme, au afirmat specialistii de la Coldwell Banker.

Al doilea tip de proprietati au o valoare de aproximativ 1 million de euro si sunt cerute in special de oamenii de afaceri, in cautarea unei locuinte pentru familie. Zonele din aceasta categorie sunt Cotroceni, Dorobanti "Capitale" si Casin.

Din a treia categorie fac parte apartamentele in vila, cautate proponderent de catre persoane care se muta de la bloc, pentru a beneficia de facilitatile unei vile (terase, curte interioara, zona linistita), care sa nu gazduiasca mai mult de 2-3 familii.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. In prezent, compania are 9 puncte de lucru-5 in Bucuresti si 4 in afara capitalei: Ploiesti, Campulung Muscel, Brasov si Piatra Neamt.

www.dailybusiness.ro