Doar 500 de apartamente mai sunt de vanzare, in ansamblurile rezidentiale

Bucurestenii care doresc sa-si cumpere o locuinta noua mai au la dispozitie putin peste 500 de apartemente si vile puse spre vanzare in cadrul ansamblurilor rezidentiale care le vor livra in acest an.

Astfel, din cele peste 5.000 de locuinte din ansambluri, mai sunt puse la vanzare doar 11%, informeaza Business Magazin.

Numarul tot mai mare de proiecte nou lansate a facut ca o serie de ansambluri rezidentiale cu termenul de predare in cursul lui 2008 sa fie gata inainte de a fi integral vandute.

Situatia actuala este determinata si de un numar tot mai mare de locuinte incluse intr-un proiect, fiind astfel mai greu pentru un dezvoltator sa vanda cateva sute de apartamente, comparativ cu primele ansambluri rezidentiale lansate, care erau de dimensiuni mai reduse si se vindeau integral inca din fazele de constructie.

"Daca si-a acoperit costurile si dobanzile finantarii, un dezvoltator va dori sa isi maximizeze profitul, tinand mai mult la pretul afisat pentru ultimele locuinte din proiect. Si-a acoperit costurile si isi permite sa astepte un pret mai mare", sustine Ionut Bordei, directorul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

Preturile mai mici afisate la momentul lansarii unui proiect rezidential au reprezentat unul din principalele argumente pentru cei care au cumparat o locuinta inca din stadiul de macheta sau din fazele incipiente de constructie.

Doritorii fiind tentati sa cumpere rapid si datorita ofertei reudse, pentru a fi siguri ca vor locui intr-o locuinta noua, chiar daca peste cativa ani.

www.ziare.com