Investitie de 250 mil. euro in doua proiecte dezvoltate de Shapir

Shapir Group, cel mai mare grup de constructii de infrastructura din Israel, va demara anul acesta doua proiecte rezidentiale in Romania, a caror investitie totalizeaza 250 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Unul din proiecte va fi amplasat in nordul Capitalei, in Pipera si va avea un numar de 1.600 de locuinte, dintre care in prima faza se vor construi 400. Investitia estimata este de 200 mil. euro.

Cel de-al doilea, care cuprinde 800 de locuinte, va fi amplasat in Sibiu si va fi dezvoltat printr-o investitie de 50 mil. euro.

Terenul din nordul Capitalei a fost achizitionat in februarie 2007 si are o suprafata de peste 80.400 metri patrati. Autorizatia de constructie pentru proiectul care urmeaza sa fie construit pe acest teren a fost primita recent. Pe acest teren vor fi construiti 160.000 mp de spatii rezidentiale si 90.000 mp de spatii de retail si locuri de parcare.

Lucrarile de constructie vor demara in cel de-al patrulea trimestru al anului si vor dura 5 ani. Proiectul este detinut 100% de Shapir.

In Sibiu, compania va construi 75.000 mp de spatii rezidentiale pe un teren de peste 26.400 mp.

Terenul a fost achizitionat in aprilie 2007, iar autorizatia de constructie a fost eliberata de asemenea recent.

Constructia va demara in ultimul trimestru al anului si va fi finalizata in 3 ani. Proiectul din Sibiu, este, de asemenea, detinut integral de Shapir.


Oficialii companiei Shapir au anuntat totodata ca vor avea in Pipera si propria fabrica de beton, care va deservi proiectul rezidential de aici. Capacitatea de productie a unitatii va fi de 100 de metri cubi pe ora, iar oficialii companiei au mentionat ca este posibil sa faca din acesta o afacere complementara, prin vanzarea de beton catre alti constructori.

Investitia in aceasta fabrica este de circa 200.000 euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro Meir Hever, project manager al Shapir Pipera.

Grupul Shapir este prezenta pe piata din Romania de cativa ani, activand pana in prezent in domeniul constructiilor de infrastructura prin companiile Roichman si Ashroich. Pentru activitatea de constructii de infrastructura din Romania, oficialii companiei estimeaza venituri de 40 mil. euro in 2008, ceea ce reprezinta o crestere de circa 20%, fata de anul trecut.


www.dailybusiness.ro