Mituri despre home staging

Vanzarea locuintei poate fi un proces coplesitor si deopotriva stresant. Pe langa faptul ca va trebui sa relationati din plin cu agenti imobiliari, evaluatori, notari sau consultant financiari,  va trebui sa alocati timp si resurse pentru eliberarea spatiului si mutarea in alta casa dupa finalizarea tranzactiei. Credeti ca ar mai putea interveni si altcineva in acest proces? S-ar putea sa credeti ca pregatirea locuintei prin Home Staging nu este o etapa importanta in aceste vremuri foarte agitate. “De ce as face asta?”, s-ar putea sa va ganditi…

Pregatirea si amenajarea locuintei prin Home Staging va poate aduce beneficii mai mari si necesita costuri cu mult mai mici decat credeti. Poate transforma intreg procesul de vanzare intr-o experienta mai putin stresanta. Compania STAGE 2 SELL este prezenta in cadrul celui mai mare targ imobiliar al toamnei, Targul National Imobiliar, ce are loc in perioada 4-6 octombrie 2019 la Palatul Parlamentului si ofera consultanta in Home Staging.

Iata cateva mituri despre Home Staging si care ar fi motivele pentru care ati putea sa luati in calcul acest demers in lista dumneavoastra de activitati premergatoare listarii locuintei pe piata.

 

 Mitul nr. 1: Ma documentez si imi pot pregati si singur locuinta pentru vanzare

In orice demers in care ne propunem sa realizam ceva, o evaluare obiectiva a actiunilor intreprinse este mai mult decat benefica. Dumneavoastra stiti ceea ce va place, care este stilul preferat pentru locuinta proprie, dar puteti identifica ce preferinte au majoritatea cumparatorilor? Obiectivul primordial al unui Home Stager este de a maximiza beneficiile percepute de client sub aspectul spatiului oferit, luminii, fluxului optim de circulatie in interiorul locuintei, stilului de amenajare si punerii in evidenta a punctelor forte ale casei, si nicidecum asupra decorarii locuintei dumneavoastra.

 

Mitul nr. 2: Voi lista pe piata si daca nu reusesc, ma voi gandi si la Home Staging

Acesta este unul din miturile cele mai des intalnite in ceea ce priveste conceptul de Home Staging si punerea sa in aplicare de catre proprietari. Insa cel mai adesea tocmai prima impresie este cea care conteaza cel mai mult in ochii cumparatorilor. Un comparator nu va mai reveni la o proprietate daca a eliminat-o din lista scurta dupa prima interactiune (fie ea in mediul online sau cu ocazia vizionarilor). Pentru a nu rata nici o oportunitate de primire a cat mai multor oferte de cumparare, este foarte important sa oferiti pe piata o locuinta care se prezinta in starea sa cea mai buna si cea mai atractiva, inca de la inceput. Cunoscand, inca din primele etape, ceea ce isi doresc cumparatorii carora va adresati, puteti lua toate masurile pentru a fi la inaltimea asteptarilor lor si chiar sa le depasiti.

 

Mitul nr. 3: Home Staging este doar un trend al pietei imobiliare

Home Staging este un concept aparut si aplicat deja cu succes in strainatate de mai bine de 15 ani, de catre profesionisti specializati in acest domeniu. De foarte multe ori, agentii imobiliari includ acest serviciu in strategia lor de promovare pe piata a unei proprietati. Prezentarea pe piata a unei proprietati atractive este si va fi intotdeauna in tendinte.

 

Mitul nr. 4: Activitatile de Home Staging costa prea mult

Cand vindeti o locuinta, concentrarea dumneavoastra ar trebui sa fie asupra obtinerii unui pret cat mai bun si o rata de rentabilitate cat mai ridicata pentru toate activitatile pe care le intreprindeti in acest sens. Locuinta este unul din activele dumneavoastra cele mai valoroase, prin urmare veti dori sa o vindeti la pretul cel mai mare pe care piata il poate oferi. Uneori, o mica investitie poate fi exact ceea ce aveti nevoie pentru a creste valoarea pe care cumparatorii o percep despre locuinta dumneavoastra.

Conform statisticilor intreprinse de National Association of Realtors, prin Home Staging timpul de listare pe piata pana la tranzactionare se poate reduce cu pana la 70% (alte studii mai recente ale RESA – Real Estate Staging Association avanseaza chiar o scadere cu 90% a timpului de listare) si pot aduce o plus valoare cu pana la 20% a pretului de tranzactionare. In medie, costurile pe care ar trebui sa le alocati pentru Home Staging pot fi de aproximativ 1-3% raportat la pretul de evaluare a proprietatii dumneavoastra, procent care poate fi semnificativ mai mic daca aceasta se afla deja intr-o stare foarte buna. Ulterior, veti putea cu usurinta sa adaugati suma respectiva la pretul de promovare, si uneori chiar de 2-3 sau 4 ori mai mult.

 

 Mitul nr. 5: Nu se justifica sa apelez la Home Staging pentru proprietati mici sau de mica valoare

Indiferent de marimea locuintei, obtinerea unui pret cat mai mare este in beneficiul dumneavoastra. O locuinta mica le poate da indicii cumparatorilor, prin Home Staging, despre cum pot maximiza spatiul si ii poate asigura ca acesta indeplineste cerintele lor. Ei vor sa se asigure ca au achizitionat ceea ce este mai bun din ceea ce isi pot permite si ofera piata la un moment dat. Prin Staging, proprietatea dumneavoastra va fi cu mult mai atractiva  fata de locuintele similare situate in acelasi interval de pret.

 

Mitul nr. 6: Are sens sa apelez la Home Staging doar pentru proprietatile nemobilate

Activitatile de Home Staging sunt importante pentru proprietatile nemobilate pentru ca astfel clientii potentiali pot vedea adevaratul potential al spatiului. Insa acest lucru se aplica si pentru locuintele in care proprietarul locuieste pe durata listarii. Fie ca este goala sau mobilata, majoritatea cumparatorilor au dificultati in a-si imagina cum poate fi amenajata o incapere pentru a se potrivi nevoilor lor. Prin crearea unui ambient mai primitor, care sa tina cont si de profilul demografic al cumparatorilor vizati, proprietatea dumneavoastra poate atrage atentia unui numar cat mai mare de clienti potentiali. 

 

 

Daca am reusit sa demontam intr-o buna masura aceste mituri si doriti sa pregatiti si amenajati locuinta astfel incat sa va maximizati sansele de a o vinde mai repede si la o valoare cat mai mare, contactati STAGE 2 SELL la 0730.338.339 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Un Profesionist in Home Staging, membru al Real Estate Staging Association - RESA®, va poate oferi toata expertiza, experienta si obiectivitatea de care aveti nevoie in acest demers!