Ținerea ferestrelor deschise nu este o soluţie

Parţial problema aerului poluat poate fi rezolvată prin crearea ventilaţiei naturale – prin deschiderea geamului. Dar această soluţie are foarte multe dezavantaje.Ventilarea prin deschiderea ferestrelor duce la un schimb de aer necontrolat. Prin deschiderea ferestrelor nu umpleţi camera cu aer curat, ci cu un amestec de polen, praf și gaze de eșapament. În plus, pierderile termice cresc împreună cu costurile ridicate ale energiei.

Un alt factor este zgomotul care pătrunde din exterior cu efecte deranjante pentru confortul nostru acustic. Acest lucru se referă în special la locuitorii caselor situate în apropierea intersecţiilor și a rutelor intens circulate, autostrăzilor. O astfel de ventilatie sau aerisire poate fi cu greu utilă și confortabilă și nu rezolvă problema îndepărtării aerului poluat.

În plus, pentru menținerea nivelului dioxidului de carbon în limite rezonabile, sub 1000ppm în interior, ar trebui să aerisiți la 2 ore câte 5 minute cu fereastra larg deschisă.

Putem face asta iarna? Sau vara când utilizăm aerul condiționat? Și cu ce costuri?
Mai mult decât atât, ați investit în ferestre termopan de calitate care izolează și etanșeizează bine și este ilogic să le deschideți, atât vara cât și iarna.
De asemenea, utilizarea grilelor de ventilare în tamplăria ferestrelor termopan, simple sau condiționate de umiditate, deși pot rezolva parțial problema ventilației, cresc pierderile de energie în sezonul rece și cald.

Novinger Klaus Group vine cu soluția optimă prin care puteți aerisi permanent locuința, fără a ține geamurile deschise.

Deși sunt numite generic cu “recuperare de caldura” sistemele NovingAIR sunt în esență sisteme regenerative care funcționează în beneficiul proprietarului în toate anotimpurile.

Astfel, în zilele călduroase de vară, ne ajută să avem aport de aer proaspăt fără a deschide ferestrele, cu aerul condiționat pornit. Ele introduc un aer mult mai rece decât cel existent în exterior, ajutând în acest fel unitatea de aer condiționat ce va trebui să răcească doar diferența respectivă.Ca exemplu, dacă vara avem în interior 24 de grade, cu aerul condiționat pornit și vrem să aerisim clasic, prin ferestre, vom introduce aer de afară la 38 de grade (exemplu).În cazul sistemelor de ventilație cu recuperare, aerul introdus din exterior este adus cât mai aproape de temperatura celui din interior, datorită energiei cedate de aerul viciat expulzat. Astfel aportul de aer proaspăt va fi la o temperatură aproximativă de 27 de grade. În acest fel funcționează recuperarea energiei pe timpul verii și “ajutorul” dat de sistemul de ventilație unității de aer condiționat.

Unitatea de ventilație nu se substituie unității de răcire sau de încălzire ( AC, centrală termică) însă le ajută pe acestea să facă un efort mult mai mic, cu economii de până la 25% pe an pentru răcirea/încălzirea spațiului nostru de locuit.

Toate unitățile de ventilație descentralizate NovingAIR, Seventilation, Aspira au un randament energetic de peste 90%.

Novinger Klaus Group va prezenta sistemele de ventilație descentralizate în cadrul celui mai mare târg imobiliar al toamnei- Târgul Național Imobiliar TNI- ce are loc în perioada 4-6 octombrie 2019 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii.

 

Novinger Klaus Group
Telefon: +40312289228
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.