Targul National Imobiliar - TNI ( Palatul Parlamentului, Sala UNIREA ) este cel mai mare si important eveniment imobiliar din Romania. In acelasi timp si in acelasi loc gasiti toata oferta imobiliara si financiara din piata de profil. Vizitati targul imobiliar TNI: apartamente, case, birouri, spatii comerciale, terenuri, case de vacanta, oportunitati de investitii in Bucuresti si in cele mai importante zone din tara.

Proiecte de peste 620 mil euro in Bucuresti

Investitii in serviciile publice, consolidari si in domeniul sanatatii sunt planuite sa fie facute in Capitala. Acestea vor fi asigurate prin Bugetul Primariei Capitalei. Anul acesta bugetul PMB are un total de 621 milioane euro pentru mai multe tipuri de investitii, dintre care 38 milioane euro pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, 85 milioane pentru domeniul sanatatii si 60 de milioane pentru diverse investitii.

Consolidari

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a solicitat pentru anul 2019 un buget de aproximativ 38 de milioane de euro pentru continuarea programului de consolidare demarat in anii trecuti, care include in prezent 195 de cladiri din cele 349 de cladiri incadrate in clasa I de Risc Seismic.

Din iulie 2017 și până în prezent au fost întreprinse acțiuni în ceea ce privește peste jumătate dintre imobilele aflate în acest moment pe lista clădirilor cu risc seismic, la categoria RS I, dupa cum urmeaza:

  • In 100 de imobile – au fost executate lucrările de punere în siguranță, iar o parte dintre imobile au intrat deja în procesul de consolidare și restaurare (10 clădiri + alte 4 urmează să intre în lucru). Toate sunt în zone protejate, iar majoritatea sunt monumente istorice.
  • 46 de imobile (100.000 de metri pătrați) – sunt în acest moment în stadiul de revizuire a proiectelor tehnice, reproiectare, realizare a expertizelor tehnice sau a DALI. (Contractele au fost atribuite către Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București și Trustul de Clădiri Metropolitane București).
  • Alte 11 imobile – au trecut de la Direcția Generala de Investiții la Administratia Cladirilor cu Risc Seismic. (Contractele au fost obținute de societăți private, însă lucrările au fost blocate ani la rând de revendicări financiare și de amânări. În acest moment contractele au fost reziliate, iar lucrările vor fi predate către Compania Municipală Consolidări București).
  • 38 de imobile – proprietarii persoane fizice au fost autorizați de către PMB pentru a realiza lucrările de consolidare cu forțe proprii.

In total, 195 de clădiri încadrate în categoria RS I sunt în proces de consolidare, peste jumătate dintre cele 349 de clădiri încadrate la RS1. De asemenea, bugetul este necesar pentru demararea lucrărilor de reabilitare a fațadelor, potrivit regulamentului aprobat in anul 2018. Sume importante sunt necesare si pentru continuarea achiziției de pe piața liberă a cel putin 100 de apartamente de necesitate. In prezent, toate cele 128 de apartamente situate in Blocurile Gemene din Piata Natiunilor Unite sunt ocupate. Totodata bugetul va asigura și finalizarea lucrărilor in cazul imobilelor unde procesul de consolidare este intr-un stadiu avansat de execuție.


Citeste articolul intreg pe Arena Constructiilor: https://www.arenaconstruct.ro/proiecte-de-peste-620-mil-euro-in-bucuresti/ .