Image

2019

4-6 Octombrie

20208-10 mai2-4 octombrie

Image

2019

4-6 Octombrie

20208-10 mai2-4 octombrie

TÂRGUL NAȚIONAL IMOBILIAR

Program vizitare: vineri, sâmbătă 10.00- 19.00, duminică 10.00-16.00; bilet intrare: 20 RON

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt o necesitate în sectorul rezidențial

Odată cu dezvoltarea sectorului construcțiilor, cu cererea tot mai mare pentru apartamente și case, își face apariția o nouă problemă în rândul noilor proprietari. Datorită sistemelor de izolare a locuințelor tot mai performante, datorită timpilor accelerați de construcție și livrare rapidă a spațiilor noi de locuit, în apartamentele și casele date în folosință tot mai mulți proprietari se plâng de disconforturi majore datorită lipsei ventilației.

Printre principalele fenomene semnalate sunt umiditatea crescută, condensul, lipsa aerului și un așa numit “efect de seră”. Astfel, noii proprietari, după ce s-au mutat, sunt puși în situația de a căuta soluții de ventilare a locuinței, sistemele descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură prinzând tot mai mult teren.

În perioada 28-30 septembrie, Novinger Klaus Grup este prezent la cel mai mare târg imobiliar din România - Târgul Național Imobiliar - venind în sprijinul clienților cu sisteme descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură.

Avantajele acestor sisteme sunt majore, eliminând problemele de umiditate, igrasie, condens, introducând permanent aer proaspăt și menținând nivelul dioxidului de carbon din locuința la cote confortabile, care să asigure o odihnă revigorantă și un mediu plăcut de locuit. Totodată se reduc cheltuielile cu încălzirea și răcirea locuinței cu până la 25%.

Deasemenea, un sistem MHRV (ventilație mecanică cu recuperare de căldură) adaugă valoare locuinței și în cazul în care se va dori revinderea peste 5-10 ani, deoarece piața va cere “cu sistem de ventilație”, iar cele echipate vor avea o valoare mai mare pe piață.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură casnice sunt folosite pe scară largă în țări precum Germania, Austria, Irlanda, Suedia, Italia, Danemarca-peste 96% dintre clădiri au astfel de sisteme.

Piața din România este la început, dar crește spectaculos, de la an la an. Proprietarii încep să conștientizeze necesitatea și beneficiile pe care aceste sisteme de ventilație le aduc și își doresc instalarea lor în locuințe.

Dezvoltatorii de noi ansambluri de locuințe încep să ofere ca opțiune sau în standard astfel de soluții, la fel ca aerul condiționat sau centrala termică pe gaz.

Sistemele descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură se pretează cel mai bine apartamentelor și caselor deja finalizate, datorită lipsei tubulaturilor complicate și a problemelor tehnice pe care acestea le-ar ridica la montaj.

Sistemele descentralizate nu au tubulatură, se montează în peretele exterior, tot mecanismul fiind practic ascuns în perete. La exterior și interior sunt vizibile doar grilele de ventilație.

Ventilație cu Recuperare de Căldură, o altă abordare a confortului și eficienței.

Sisteme de Ventilație Descentralizate, cu recuperare de căldură, montate în STANDARD în case și apartamente, pentru confortul noilor locatari, contribuie la obținerea unui nivel superior de certificare energetică.

Din 2019, în țara vecină Ungaria, echiparea este obligatorie pe locuințele noi, iar Directiva UE EPBD 2020 va trebui implementată și la noi.

Confortul nu înseamnă gresie, faianță, uși și parchet. Confort înseamnă lumină, aer, compartimentare, izolare fonică, eficiență energetică.

Calitatea stă în detalii.

Vă invităm în perioada 28-30 septembrie la standul Novingair din cadrul Târgului Național Imobiliar TNI să discutăm despre sistemul optim de ventilație de care aveți nevoie pentru locuința dumneavoastră!

© 2019 Targul National Imobiliar.ro. “Târgul Naţional Imobiliar” - text şi grafică sunt mărci înregistrate prin intermediul Ag.P.I. PIVA, proprietate BDOBC Business Center. Designed by MWD