TNI susține echipa României la concursul internațional pentru case verzi!

Proiectul EFdeN Signature

Cel mai important eveniment imobiliar din România, Târgul Național Imobiliar TNI, se implică activ în promovarea responsabilității față de mediu, dedicând la fiecare ediție în parte un pavilion pentru clădirile verzi, sustenabile din punct de vedere energetic.

La ediția din 18-20 mai 2018, organizatorii TNI au ales să promoveze și să susțină în calitate de PARTENER echipa de studenți EFdeN ce reprezintă România la cea mai importantă competiție internațională pentru case verzi, solare.

EFdeN, o echipă de studenți din peste 10 domenii, își propune ca prin proiectele sale să crească nivelul de înțelegere și de conștientizare a nevoii protecției mediului, dar și a impactului sustenabilității în comunitatea locală, găsind soluții la problemele actuale.

Anul acesta, ONG-ul va reprezenta România pentru a treia oară la competiția internațională de case solare și tehnologii integrate, Solar Decathlon, ediția Middle East.

Scopul competiției este conștientizarea la nivel global a nevoii utilizării responsabile a resurselor planetei, promovarea tehnologiilor solare ca sursă alternativă de energie, dar și prezentarea unor modele de bune practici pentru ca, astfel, publicul să înțeleagă și să adopte soluții pe termen lung.

Având două participări la activ, cu casa Prispa (2012) și casa EFdeN (2014), studenții români își doresc să arate că România poate reprezenta un punct important de referință în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă și utilizarea responsabilă a resurselor naturale.  Studenții beneficiază de consultarea profesorilor de la facultățile lor de profil, precum și a experților de pe piață, partenerii economici care s-au alăturat proiectului.

Competiția de anul acesta, ce va avea loc în nucleul economic al Orientului Mijlociu - Dubai, va reuni 21 de echipe din 15 țări, ce vor proiecta și construi integral locuințe adaptabile condițiilor climatice dure din Emiratele Arabe Unite.

Casa EFdeN Signature, proiectată de studenți voluntari români urmează să fie construită  întâi în România, apoi va fi transportată pe mare și pe uscat, iar în final reconstruită în cadrul competiției Solar Decathlon Middle East, la Dubai, în luna noiembrie.

Atingerea eficienței energetice, folosirea energiei solare și păstrarea parametrilor optimi de confort interior sunt doar câteva dintre elementele pe care studenții români le urmăresc prin acest proiect. Mai mult decât atât, locuința se adaptează atât condițiilor climatice din mediul deșertic, cât și climei temperate din România, dat fiind faptul că după competiție prototipul va fi adus și reconstruit în țară.

Conceptul ce stă la baza proiectului dezvoltat de echipa EFdeN este integrarea spațiului de locuit propriu-zis într-un strat protector format dintr-o zonă cu vegetație, în care se vor regăsi plante xerofite, specifice climei deșertice.

Locuința are un caracter versatil, obținut prin spații de locuit convertibile, mobilier modular și sisteme controlate printr-o automatizare inteligentă. Aceeași casă se poate adapta mai multor tipuri de beneficiari, schimbându-și scenariul de funcționare și din punct de vedere cultural.

În vara acestui an, casa EFdeN Signature va fi construită în București pentru monitorizarea funcționalității sale și a parametrilor de confort, perioadă în care va putea fi vizitată și de publicul larg. Vizitatorii vor afla detalii despre proiectarea și construcția ei, dar și despre noile tehnologii și soluții sustenabile ce pot fi integrate într-o casă, pentru un mediu de locuit cât mai sănătos, confortabil și cu costuri minime.

Cum EFdeN își propune să contribuie la înțelegerea și educarea românilor cu privire la protejarea mediului înconjurător, pe perioada expunerii casei în România, se vor organiza cursuri și workshop-uri tematice dedicate copiilor, elevilor și liceenilor. În acest mod, ei vor afla despre importanța ocrotirii mediului înconjurător și cum pot lua, fiecare dintre ei, parte la schimbarea în bine. 

EFdeN își propune să arate că micile acțiuni făcute de fiecare dintre noi pot îmbunătăți semnificativ mediul în care trăim.

ONG-ul este în permanentă căutare de noi parteneri alături de care să reprezinte România cu succes la Solar Decathlon Middle East și să arate românilor faptul că orice gest individual poate contribui la protejarea mediului.

Vă invităm să descoperiți avantajele casei EFdeN Signature în perioada 18-20 mai 2018 la Palatul Parlamentului, în cadrul celui mai mare târg imobiliar - TNI.

Dacă crezi în schimbare și vrei să te implici, trimite un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și fii alături de cea mai de succes organizație neguvernamentală din sfera sustenabilității din România.