HOME STAGING- Secretul pentru a închiria mai repede și mai scump un apartament

Daca doriti sa maximizati rata de rentabilitate a investitiei dumneavoastra pentru o locuinta pe care o oferiti la inchiriere si doriti sa obtineti un nivel cat mai ridicat al chiriei, intr-o piata competitiva, sau daca doriti sa prezentati pe piata o proprietate cat mai atragatoare intr-o piata mai putin dinamica, ar trebui sa luati in calcul consultarea unui Profesionist in Home Staging.

Desi un chirias nu urmareste sa cumpere o proprietate, totusi isi doreste sa locuiasca intr-un spatiu cat mai primitor si confortabil. Cu cat locuinta dumneavoastra reuseste sa fie perceputa de catre acesta ca si viitoarea sa casa de care se poate bucura chiar din clipa in care se muta efectiv, cu atat mai mult se va diminua intervalul de timp dintre momentul listarii si momentul finalizarii tranzactiei.

 

Factorii psihologici in pregatirea si amenajarea proprietatii prin Home Staging:

 • Se transmite o imagine mai buna a modului de utilizare a spatiului, mai ales cand se ofera spatii de dimensiuni sau forme atipice;
 • Selectarea pieselor de mobilier de dimensiuni potrivite si a paletei coloristice in mod armonios creeaza senzatia unui spatiu mai mare chiar si pentru locuintele cu suprafata redusa;
 • Adaptarea mobilierului si a altor dotari la profilul demografic al segmentului vizat pot creste gradul de atractivitate a ofertei catre o baza mai larga de clienti potentiali
 • Se creeaza un ambient de care clientii se simt atrasi si cu care se simt conectati emotional;
 • Locuinta se va diferentia fata de alte proprietati similare oferite la inchiriere, ceea ce va determina cresterea cererii si posibilitatea de a obtine un castig lunar mai mare.

 

Beneficii

Desi majoritatea datelor statistice refecta impactul serviciilor de Home Staging pentru proprietatile care sunt oferite la vanzare, beneficii similare se pot obtine si la inchiriere. Prin Home Staging, conform statisticilor, o proprietate este vanduta intr-un timp cu aproximativ 70% mai redus dacat cele care nu parcurg un astfel de proces. Va puteti imagina beneficiile care decurg din reducerea cu pana la 70% a timpului dintre doua inchirieri succesive? Acest lucru semnifica venituri considerabil mai mari in contul dumneavoastra pentru aceeasi perioada de timp si eforturi mai mici privind modul in care ar trebui sa promovati proprietatea.

Mai mult, studiile la nivel international evidentiaza o tendinta a chiriasilor de a opta pentru perioade mai lungi de inchiriere, implicit diminuandu-se fluctuatia si problemele asociate cu fiecare proces de inchiriere. Proprietatea devine mai atractiva pentru o baza mai larga de chiriasi si o veti putea inchiria mai repede comparativ cu proprietatile similare, incluzand aici si perioadele ulterioare dintre doua inchirieri.

Urmatorul testimonial reflecta pe deplin beneficiile percepute de proprietarul unui apartament de doua camere achizitionat de la dezvoltator, dupa ce fost pregatit in vederea inchirierii de catre STAGE 2 SELL:

“Am achizitionat un apartament cu intentia de a-l inchiria in scop rezidential cat mai curand posibil.

Economie de timp, raport optim calitate-pret pentru bugetul alocat si o locuinta atractiva. Acestea sunt beneficiile in urma colaborarii. “Colaborare” poate nu este termenul cel mai potrivit, intrucat s-au ocupat de toate lucrarile cu amenajarea apartamentului, de la schitarea si planificarea spatiului si pana la transformarea sa intr-o locuinta atragatoare si functionala [..]

 • “Economie de timp” intrucat timpul este o resursa limitata pentru mine. Imaginati-va o locuinta goala si timpul necesar pentru a face toate masuratorile, a selecta fiecare piesa de mobilier, aparatura electrocasnica si toate lucrurile de care e nevoie intr-o casa. Apoi e nevoie de timp pentru a pregati transportul, receptia si montajul fiecarei piese la locul sau. Desigur, ai avea nevoie si de specialisti in instalatii sanitare, electrice, etc, astfel ca trebuie sa poti gasi persoanele potrivite, care sa poata fi disponibile exact in intervalele in care ai putea fi prezent o ora sau doua, care sa isi indeplineasca sarcinile rapid, bine si la un pret rezonabil.
 • “Raportul optim calitate-pret” il poti obtine atunci cand achizitionezi ceva de buna calitate, care sa fie extrem de atragator si sa se incadreze in acelasi timp in limitele unui buget prestabilit. Ei au studiat ofertele din piata, mi-au prezentat diverse optiuni, factorii pro si contra. […] Am fost foarte incantata de ideea de a fi implicata in achizitii doar atunci cand mi-am dorit acest lucru.
 • “Locuinta atractiva”: este ceea ce cred ca descrie cel mai bine latura estetica a apartamentului, confortabil si modern, primitor si cu personalitate. [..]Rezultatul a fost unul impresionant si in acest caz.

In final, datorita STAGE 2 SELL, am putut lista apartamentul la inchiriere dupa fix o luna de zile. Imaginati-va de cate luni as fi avut nevoie daca as fi decis sa ma ocup singura de toata amenajarea, fara a mai lua in calcul frustrarile asociate cu echipele de montaj, instalatii, furnizori, etc si veniturile lunare din chirie pe care nu le-as fi putut astfel obtine.”

 

Costuri implicate

Pentru a obtine beneficiile care deriva din pregatirea locuintei prin Home Staging, ar trebui sa  alocati atat timp cat si bani si efort, care desi notabile, sunt recompensate aproape intotdeauna la final, pentru ca veti avea o locuinta care va crea o prima impresie pozitiva potentialilor chiriasi inca din momentul listarii sale online si va fi perceputa de catre acestia ca fiind o oferta mai buna comparativ cu alte locuinte cu caracteristici similare.

Daca puteti aloca pentru serviciile de Home Staging o suma care poate fi comparabila cu valoarea unei chirii lunare si puteti reusi astfel sa inchiriati mai repede, atunci cu siguranta se justifica apelarea la serviciile unui Profesionist in Home Staging.

 

Rolul Profesionistului in Home Staging

 • Dacă dispuneti de un buget, un Profesionist in Home Staging va face recomandari unde sa investiti aceste resurse financiare si sa obtineti cea mai buna rata de rentabilitate
 • Experiența dumneavoastra in procesul de inchiriere a proprietatii va fi MAI PUTIN stresantă
 • Veti primi recomandări privind tot ceea ce tine de pregatirea si prezentarea proprietatii, de exemplu alegerea paletei coloristice, selectarea acelor articole de mobilier si decoratiuni care ar trebui indepartate, repozitionate sau procurate

 

Despre STAGE 2 SELL 

Suntem singura companie din Romania specializata in oferirea de servicii de Professional Home Staging & Redesigning. Suntem certificati de catre Home Staging Resource (HSR), primul și unul dintre putinii furnizori de cursuri de formare profesionala acreditat de către Real Estate Staging Association (RESA®) - RESA® Accredited Training Provider, cea mai mare retea de profesionisti in Home Staging dedicata promovarii profesionalismului si excelentei in industria de Home Staging.
Afilieri profesionale: RESA® - Real Estate Staging Association, ASHSR – American Society of Home Stagers and Redesigners, Home Staging Resource (HSR) si Stagers Connect.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa site-ul nostru www.stage2sell.ro sau pagina de Facebook.

Daca doriti sa detaliem optiunile pe care le aveti pentru a putea vinde sau inchiria mai repede si la cel mai bun pret proprietatea dumneavoastra, contactati-ne la 0730.338.339 pentru a programa o sesiune gratuita de consultanta de 30 minute, la standul nostru din cadrul Targului National Imobiliar, editia 18-20 mai 2018, Palatul Parlamentului.