Investiție imobiliară de 45 milioane de euro prezentată la TNI

Ediția Târgului Național Imobiliar TNI ce are loc în perioada 18-20 mai la Palatul Parlamentului reunește pentru publicul interesat de cumpărarea de locuințe cele mai atractive oferte imobiliare ale momentului.

În contextul creșterii interesului românilor pentru locuințele sustenabile din punct de vedere energetic, Ad Astra Partners dezvoltă primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România.

Cartierul Solar reprezintă o investiţie totală de 45 de milioane de euro, fiind primul ansamblu rezidenţial din România dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde şi cel mai mare ansamblu din Sud-Estul Europei construit la asemenea dimensiune². declară Adrian Rus, directorul de marketing şi vânzări al proiectului.

Cartierul Solar este situat în sectorul 4 al Bucureştiului si are o suprafaţă totală de 90.000 de metri pătraţi construiţi. Acesta include 15 clădiri de locuinţe în regim de înălţime S+P+5E, cu un număr total de peste 1000 apartamente cu una, două şi trei camere, iar prețurile încep de la 750 EURO/mp.

Compania a instalat panouri solare pentru producerea energiei electrice ce va fi folosită pentru spaţiile comune. Astfel, fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate în şase şiruri a câte 20 panouri şi un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ.

Producţia totală de energie a celor 1.800 de panouri care vor fi instalate în întregul proiect este estimată la peste 600 MWh/an. Pe lângă energia electrică produsă şi utilizată pentru asigurarea consumurilor pe părţile comune (iluminat interiror/exterior, lift, pompe, etc), sistemul fotovoltaic va genera şi venituri din obţinerea de certificate verzi.

În perioada 18-20 mai vă invităm la standul Cartierul Solar din cadrul celui mai important târg imobiliar ce se desfășoară la Palatul Parlamentului pentru a face primii pași către un stil de viață eco-friendly!