În 2017, volumul investiţiilor pe piaţa imobiliară din țara noastră a fost de aproximativ 1 miliard euro

În 2017, volumul investiţiilor pe piaţa imobiliară din ţara noastră au fost de aproximativ 1 miliard Euro. Majoritatea tranzacţiilor (în jur de 400 milioane Euro) s-au înregistrat în Bucureşti, arată un raport realizat de Savills.

Cea mai mare tranzacţie înregistrată în primul trimestru pe segmentul de birouri a fost achiziţia clădirii Polonă 68 de către Smartown Investments la un preţ de peste 15 milioane Euro. În trimestrul II, ArtGroup Business Center a fost cumpărat de grupul maltez Hili Properties într-o tranzacţie de 30 milioane Euro, în timp ce trimestrele III şi IV au înregistrat vânzarea clădirii C din Green Court pentru 38 milioane Euro, respectiv a Coresi Business Park din Braşov pentru 50 milioane Euro, se mai precizează în raport.

Tranzacţiile majore din 2017 au demonstrat o încredere crescută a investitorilor în piaţa industrială din România. În cea mai importantă tranzacţie înregistrată anul trecut pe acest segment, compania japoneză Yusen Logistics a achiziţionat portofoliul Tibbett Logistics Romania de la Keswick Enterprises pentru o sumă estimată la 60 milioane Euro. Tibbet Logistics deţine proprietăţi industriale în Bucureşti, Deva, Constanţa, Oradea şi Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 116.000 mp.

Creşterea salariului minim brut şi reducerea unor taxe au stimulat creşterea puterii de cumpărare a românilor. Acest lucru a influenţat încheierea celei mai importante tranzacţii pe segmentul de retail, vânzarea a 50% din acţiunile Iulius Mall către Atterbury Europe (estimată la 100 milioane Euro).

Luând în considerare evoluţia pieţei din ultimii ani, rata de creştere anuală a pieţei de investiţii imobiliare se situează la un nivel stabil de 15%.

Citește întregul articol pe Bursa Construcțiilor!