50% din prima faza a proiectului Green Vista din Pipera a fost cumparata

Peste 50% din cele 74 de locuinte din prima etapa de vanzari a proiectului rezidential Green Vista din Pipera a fost contractata in 3 luni de la debutul vanzarilor, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Bianca Scarlat, managerul de proiect din cadrul Euroest, promotorul exclusiv al proiectului.

Circa 30% din locuinte au fost achizitionate de investitori. Preturile locuintelor pornesc de la 1.350 euro/mp plus TVA si ajung pana la 2.000 euro/mp pentru un penthouse.

In total proiectul va cuprinde 229 de locuinte, finalizarea fiind programata pentru sfarsitul anului viitor. Lucrarile de constructie au demarat in toamna lui 2007.

Proiectul este dezvoltat printr-o investitie de 30-35 mil. euro de compania Carmel Investments Group (CIG).

Compania mai are in plan alte doua proiecte pentru Capitala: "Bulevardul Pipera" si "Otopeni Villas", dar si un proiect rezidential in Cluj, avand un buget de investititii de 400 mil. euro.

Proiectul Bulevardul Pipera va presupune constructia a circa 1.000 de apartamente si va fi ridicat pe un teren de 32.100 mp, aveand o suprafata construita de 100.000 mp.

Termenul de incepere al lucrarilor este noiembrie 2008, iar termenul de finalizare este sfarsitul anului 2013. In paralel, dezvoltatorul imobiliar va ridica si un cartier cu 50 de vile, Otopeni Villas, pe o suprafata de 21.700 mp, lucrarile urmand sa fie demarate in luna februarie a anului viitor.

In afara Bucurestiului, CIG are deja in plan constructia unui ansamblu rezidential in Cluj, Hill Top, cu o suprafata construita de 180.000 mp. Lucrarile urmeaza sa fie demarate in luna august a acestui an, iar finalizarea celor 1.500 de apartamente se va realiza in cinci ani.

Dezvoltatorul imobiliar international Carmel Investments Group este o companie publica, listata la Bursa de la Tel Aviv. In Romania, grupul opereaza din anul 2005.

www.dailybusiness.ro