Probleme de tranzactii imobiliare

Tranzactiile cu proprietati imobiliare se pot incheia si intr-o jumatate de ora, desi de cele mai multe ori dureaza mai mult. Unele incheieri de tranzactii pot dura de la cateva ore pana la cateva zile mai mult decat a fost planuit dinainte. Unele dintre problemele aparute pe parcurs sunt erori in documente, banii ajung cu intarziere sau

in cantitati nepotrivite si descoperiri realizate in inventarierea finala a clientului.Iata o lista de probleme obisnuite si solutii:

  • Problema: Documentele au erori - problemele in documente pot fi la fel de simple ca o scriere gresita a unui nume sau ca un numar transpus gresit intr-o adresa, sau la fel de grave ca valoarea gresita a tranzactiei sau pagini lipsa. Toate aceste dificultati pot cauza intarzieri de ore sau chiar zile deoarece absolut tot trebuie sa fie in regula inainte de semnare.

  • Solutia: Comunicati si revedeti - cereti sa vedeti fiecare pagina de documentatie cu cat mai din urma puteti. Acordati o atentie sporita documentelor de credit. Verificati de doua ori sumele de la credit si plati, ratele de dobanda, ortografierea si toate informatiile personale. Intrebati acolo unde nu intelegeti ceva sau unde vi se pare ceva ciudat.
  • Problema: Bani, bani, bani - va duceti la banca cu o zi inainte de incheierea contractului si aranjati sa vi se transfere plata direct catre vanzator. Pare simplu. Dar tranzactia dumneavoastra cade intr-o spartura inexplicabila la banca sau banii nu ajung la timpul stabilit sau ajung intr-o cantitate mai mica decat cea necesara. Semnarea contractului va fi probabil reprogramata.

  • Solutia: exista doua metode pentru a evita aceasta problema. Una este aceea ca dumneavoastra personal sa duceti banii vanzatorului. A doua este sa aranjati in asa fel incat transferul de fonduri de la banca spre vanzator sa se realizeze cu cateva zile inainte.
  • Problema: O zi innorata in tara judiciara - sa spunem ca se descopera ca vanzatorul nu a platit reparatia pentru gardul din spatele curtii astfel incat exista dreptul de a sechestra averea datornicului sau ca fratele vitreg a facut o plangere penala conform careia mama si tatal i-au lasat lui casa. Punctul esential este faptul ca dumneavostra fiind cumparator aveti o problema. Trebuie sa insistati pentru un titlu de proprietate fara alte implicatii sau probleme inainte de semnarea contractului. Si cel care o sa va ofere creditul se va axa tot pe acest lucru.

  • Solutia: Faceti-va temele pentru acasa- ati mai auzit aceasta si inainte si din nou acum. Pregatirea pas cu pas dinainte este cea mai buna metoda de aparare impotriva problemelor din ultimul minut. Incercati sa aflati toate detaliile despre istoricul proprietatii pe care va pregatiti sa o cumparati si din alte surse, daca se poate de incredere. Pentru aceste aspecte cel mai indicat ar fi sa apelati la un avocat in cazul in care considerati ca nu va veti descurca singur.
  • Problema: Descoperiri la inspectia finala- sunteti cu o zi inainte de semnarea contractului si la inspectarea finala a ceea ce este aproape casa dumeavoastra, descoperiti ca vanzatorul a lasat gunoi in fiecare camera, a rupt bazinul din baie si a lasat o gaura in peretele sufrageriei in incercarea de a demonta suportul televizorului.

  • Solutia: Rezolvati chiar acum- mai intai de toate, imaginati-va ce poate fi acceptat, cat poate costa indreptarea diferitelor imperfectiuni si ganditi-va cum il puteti determina pe vanzator sa plateasca. Incercati sa discutati cat se poate de repede cu vanzatorul si pastrati-va calmul, probabil ca este la fel de nerabdator sa se mute ca si dumneavoastra. Incercati mai degraba sa stabiliti o modificare subtila a pretului care sa acopere cheltuielile necesare pentru reconditionarea acestor probleme.

SURSA: www.magazinuldecase.ro