Investitii de aproximativ 40 mil. euro

Investitiile in Western Park Mangalia, care ar urma sa includa un teren de golf, herghelie, aqua park, restaurante si zone de spectacole in stil western, s-ar ridica la aproximativ 40 de milioane euro, iar numarul estimat de turisti ar depasi 800.000 anual.

Primaria Mangaliei sustine ca un teren profesional de golf reprezinta un punct de atractie atat pentru pasionatii acestui sport, cat si pentru amatorii de distractie, putand crea un flux de peste 500.000 turisti anual si va costa aproximativ 2,5 milioane de euro.

"Western Park este cel mai mare parc de distractii in curs de realizare din Romania, iar acest proiect ce contine un parc de distractii pentru adulti si copii, un aqua park, restaurante si zone de spectacole in stil western va aduce peste 800.000 de turisti anual. Parcul de distractii western se va construi printr-un parteneriat public- privat. Herghelia Mangalia constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica.
Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia, se pot efectua plimbari de agrement (calare sau cu trasura) de-a lungul Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Primariei.

Potrivit autoritatilor locale, complexul turistic va gazdui si un centru comercial de tip outlet. "Pentru realizarea lui a fost contactata o companie din Italia care este specializata pe astfel de proiecte si urmeaza sa se puna la punct detaliile si mijloacele prin care vom aduce marci de renume in interiorul outletului. Va fi un proiect de durata, intrucat piata imobiliara este puternic afectata acum", se mai arata in comunicat.

Potrivit estimarilor oficialilor, un astfel de complex comercial aduce mii de turisti atat in timpul sezonului, cat si in extrasezon.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, este in tratative cu reprezentantii Romsilva pentru o viitoare colaborare.

Complexul se va intinde pe o suprafata de aproximativ 200 ha si va cuprinde un teren profesional de golf (aproximativ 50 ha), amenajarea primului Western Park din Romania (aproximativ 50 ha), modernizarea Hergheliei Mangalia (aproximativ 60 ha) si un outlet (aproximativ 40 ha).

Pentru realizarea si construirea acestui complex turistic primarul Mihai Claudiu Tusac este in negocieri cu sase societati din tara si din strainatate (Italia si Spania).

Lucrarile la Western Park se vor realiza in mai multe etape si se vor desfasura pe o perioada de 3 – 5 ani.