Preturile au crescut cu 10%

Pretul apartamentelor a crescut cu zece procente in ultimele cinci zile, in urma anutului BNR de a relaxa conditiile de creditare pentru imprumuturile impotecare.Daca la inceputul saptamanii trecute cele mai multe garsoniere din Bucuresti erau scoase la vanzare la un pret de 45.000 de euro, acum au un pret de 49.500 de euro, relateaza Evenimentul Zilei.

Preturile sunt, totusi, negociabile.Potrivit Ruxandrei Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), cresterea nu este legata neaparat de normele BNR, "cu atat mai mult cu cat anuntul Bancii Nationale nu avea cand sa produca efecte in randul bancilor comerciale.""S-au inmultit numarul de intalniri (n.r. intre cumparatori si proprietari) care dupa 15 decembrie scazusera spre 0. Oamenii au inceput sa devina activi, suna si merg sa vada proprietati ", a explicat Ruxandra Cleciu.

Saptamana trecuta, BNR a decis sa relaxaze normele de creditare pentru imprumuturile impotecare aplicate persoanelor fizice, gradul de indatorare urmand sa creasca pana la 60 - 65% din venituri.

De asemenea, bancile pot renunta la testele de stres aplicate portofoliilor de imprumuturi garantate imobiliar.

www.ziare.com