Statul OPREŞTE executările silite pentru ratele NEPLĂTITE?

Ministerul Finanţelor propune îngheţarea executării ipotecilor pe o perioadă de doi ani, conform „Pachetului de măsuri privind contracararea crizei financiare", trimis spre dezbatere patronatelor, sindicatelor şi BNR.Potrivit textului înaintat spre studiu partenerilor sociali, pentru a „corecta  efectele sociale şi financiare generate de criză", Ministerul Finanţelor cere "instituirea unui moratoriu de doi ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei,

pentru creditele bancare, destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe".Pachetul conţine şase măsuri şi 23 de acţiuni anticriză, prima fiind chiar acest moratoriu. Ministerul Finanţelor aşteaptă punctele de vedere ale sindicatelor, patronatelor şi BNR referitoare la aceste propuneri, până pe 22 ianuarie şi în funcţie de acestea va înainta aceste măsuri spre aprobare în şedinţă de Guvern.

Pogea nu sustine strategia propusa de angajatii sai?


Intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Finantelor, ministrul Gheorghe Pogea sustine ca prezentarea Pachetul anticriza trimisa ieri pe email din interiorul ministerului si preluata de presa nu ii apartine si ca in discursul sau in fata reprezentantilor sindicatelor, patronatelor, bancilor si BNR nu a existat o referire la Moratoriu. Ministrul nu comenteaza insa posibilitatea instituirii unui astfel de moratoriu, ca s-a vorbit despre acesta si nici nu respinge o astfel de idee. In comunicat se mai precizeaza ca pana la data de 22 ianuarie vor continua discutiile pe marginea pachetui anticriza.

www.imopedia.ro