Subventii mai mari pentru constructia de locuinte

Mai multi bani de la stat pentru tinerii care vor sa-si construiasca o casa. Guvernul a marit subventia de stat de la 20% la 30% din cheltuielile pentru constructia unei locuinte proprietate personala. Aceasta subventie nu poate depasi insa echivalentul in lei a sumei de 15.000 euro, comparativ cu 10.000 de euro, cat era pana acum. Aceasta prevedere se aplica pentru toate locuintele care nu au fost finalizate si predate catre beneficiari pana la data intrarii in vigoare a actului normativ.

De asemenea, Executivul a decis in ultima sedinta ca valoarea primei anuale pentru economiile din bancile ce deruleaza programe pentru locuinte si creasc de la 15% la 25% din sumele economisite, pentru tinerii care doresc sa-si cumpere o locuinta. Valoarea minima a primei anuale de care beneficiaza tinerii a fost de asemenea majorata de la 120 de euro la 250 de euro.

Pentru atragerea de urgenta a unor surse de finantare necesare continuarii constructiei de locuinte, membrii Guvernului au decis ca vanzarea locuintelor pentru tineri sa fie permisa dupa 3 ani de inchiriere neantrerupta si nu dupa 5 ani cum este prevazut in prezent. In continuare, locuintele pentru tineri cumparate in cadrul acestui program nu vor putea fi vandute timp de 5 ani. Aceasta interdictie se va consemna la inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara in conditiile legii.

Sursa:  www.imopedia.ro