Sisteme de Ventilație cu Recuperare de Căldură și Filtrare Eficientă pentru Case Nepoluate

Încadrările alocate locuințelor vor fi devansate de un concept nou. S-a vorbit și s-a scris mult despre Casa Pasivă, funcțională, modernă, inteligentă.

Se anticipează un interes crescut pentru un tip nou de locuință, care va avea ca principală apreciere și evaluare funcția de protecție împotriva poluării de orice fel. CASA NEPOLUATĂ va depinde de gradul în care vor fi aerisite toate încăperile în mod inteligent și controlat de la distanță prin telefonul mobil. Aerisirea se va face automat printr-un sistem de ventilație conectat la senzori de calitate a aerului din interior. Geamurile pot să rămână închise. Echipamentele folosite vor face diferența în funcție de eficiența filtrării aerului, recuperarea de căldură și nivelul mic de zgomot. ”a declarat Sabin Preda, Director General NovingAIR - Novinger Klaus Grup

De exemplu, sistemele de ventilație centralizate sau descentralizate, dotate cu filtre de clasa F7 pot filtra până la 90% din particulele de PM10 din aerul exterior, aducând în locuință un aer mult mai curat. Recent, România a fost condamnată la CJUE pentru că nu și-a îndeplinit în zona orașului București obligațiile stabilite prin Directiva Europeană privind calitatea aerului înconjurator și un aer mai curat pentru Europa din anul 2007. Instanța europeana a arătat ca din anul 2007 și până cel puțin în anul 2016, cu excepția anului 2013, în București au fost depășite valorile-limită anuale pentru concentrațiile de PM10.

Locuința viitorului va trebui să protejeze atât de pericolele ce vin din exterior cât și să aibă capacitatea de a evacua rapid și eficient poluanții generați în interior. ( dioxid de carbon, umiditatea excendentară, substanțele organice volatile, mirosurile neplăcute etc). Poluarea aerului interior este de până la 5 ori mai ridicată decât cea exterioară.

Dacă până în prezent o locuință valoroasă era apreciată primordial prin capacitatea de izolare termică și implicit eficiența energetică, în viitorul apropiat atenția se va îndrepta către capacitatea de depoluare și eficiența ventilării aerului respirabil. Poluarea este adeseori invizibilă și ne-am lămurit cu toții ce efecte poate să provoace sănătății omului. Primul și ultimul refugiu al omului a fost casa. Omul s-a adăpostit dintotdeauna în casă de frig, căldură, ploaie și acum de poluare virală, fonică, noxe, praf, alergeni, insecte și ce o să mai apară.  CASA NEPOLUATĂ va deveni cea mai râvnită soluție locativă! ” a completat Sabin Preda.

 

Contactează echipa NovingAIR

031.228.92.28

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

https://ventilatie-recuperare.ro/