Am răspuns apelului umanitar inițiat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a început, încă din luna ianuarie, să se pregătească pentru a face față fluxului crescut de pacienți, în contextul epidemiei COVID-19.

Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a cumpărat, din venituri proprii, un echipament de diagnosticare, scurtând, astfel, timpul de așteptare pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. În acest fel, medicii pot decide prompt maniera în care vor aborda terapeutic, fiecare caz. Aparatul PCR este instalat în cadrul Departamentului de Genetică al Institutului Imogen, iar personalul de specialitate are toate competențele necesare efectuării acestui tip de teste.

Pentru fiecare test de depistare a infecției cu noul coronavirus e nevoie de folosirea a două kit-uri – unul de extracție și altul de detecție. Chiar dacă dintr-un singur kit pot fi făcute mai multe teste, e nevoie de ambele kit-uri, pentru ca rezultatele să fie concludente. Pentru a asigura continuitatea testărilor, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul comunității.

Citește tot articolul pe MAURER IMOBILIARE: CLICK AICI!