Scad prețurile locuințelor? Aduce coronavirusul criza în imobiliare? Răspunsul dezvoltatorilor

Anul 2020 a început într-un ritm cât se poate de bun, piața imobiliară aflându-se pe un trend ascendent, cu o cerere stabilă și consistentă din partea cumpărătorilor, chiar și pe fondul creșterilor de preț anunțate de jucătorii din domeniu, în urma majorărilor costurilor cu forța de muncă și cu materialele de construcții. De la sfârșitul lunii februarie, noul coronavirus (COVID-19) a ajuns însă în România, iar ușor, ușor, cumpărătorii au început să fie tot mai reticenți să mai participe la vizionări. Aflăm la ce ne putem aștepta în următoarele luni de la reprezentanții celei mai mari organizații dedicate dezvoltatorilor imobiliari din țara noastră.

Răspândirea COVID-19 în mai multe orașe și numărul tot mai mare de cazuri confirmate la nivel național i-a făcut pe cumpărători să fie reticenți și să nu mai participe la vizionări așa cum o făceau cu doar câteva săptămâni în urmă. Îngrijorarea vizibilă din spectrul activității economice și sociale s-a făcut și ea simțită în rândul lor. Nevoia de achiziție a unei locuințe a trecut astfel într-un plan secund pentru mulți dintre cumpărători, lucru cât se poate de normal, având în vedere situația actuală.

„Oamenii sunt îngrijorați mai mult de asigurarea nevoilor de bază și este absolut normal să existe o amânare a deciziei de achiziție, însă este un fenomen temporar care nu are un fundament obiectiv, ci mai mult subiectiv”, ne-a declarat Bogdan Ivan, secretarul general al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România Urbanis (ADIRU).

Citește tot articolul https://cpi.imobiliare.ro/piata-imobiliara/scad-preturile-locuintelor-aduce-coronavirusul-criza-in-imobiliare-raspunsul-dezvoltatorilor