Patriciu si Becali s-au imbogatit din imobiliare

Mai multi oameni de afaceri din Romania s-au imbogatit datorita afacerilor imobiliare. Valoarea de piata a proprietatilor acestora ajunge la 17 miliarde de euro.

Astfel, Dinu Patriciu, Gigi Becali si fratii Negoita se afla in fruntea clasamentului celor mai instariti oameni care au facut afaceri cu case sau terenuri, releva "Top 300 cei mai bogati din Romania", realizat de revista "Capital", citat de Evenimentul Zilei.

Alaturi de industria petrolului si mass-media, imobiliarele s-au situat in fruntea domeniilor indicate de omul de afaceri, Dinu Patriciu, in luna august 2007.

Immorent, parte a grupului Erste, grupul Rompetrol si familia Patriciu vor dezvolta in parteneriat un proiect imobiliar de 300 milioane euro in nordul Bucurestiului, care va include si noul sediu al companiei petroliere.

"Cheia succesului in afaceri este sa cumperi ieftin si sa vinzi scump. Asta fac eu", spune finantatorul Stelei, Gigi Becali, explicand o strategie simpla, dar care i-a adus miliarde de euro.

El spune ca in Pipera, acolo unde detine 250 de hectare de teren, va construi un ansamblu rezidential format din 20 de blocuri.

Becali detine terenuri in sectoarele 1 si 2 ale Capitalei, Popesti-Leordeni, Balotesti, Otopeni, in Braila si Pitesti. Numai valoarea de piata a Palatului Becali din Capitala ar fi, potrivit spuselor sale, de 25 de milioane de euro - teren plus imobil.

De asemenea, Ionut si Robert Negoita sunt proprietarii celui mai mare hotel din estul Europei, in care au investit peste 30 de milioane de euro si a carui valoare de piata se estimeaza ca va ajunge la 200 de milioane de euro in acest an.

www.ziare.com