Imobil de 15 milioane de euro, vandut de sotul Andreei Esca

Sotul prezentatoarei stirilor Pro Tv Andreea Esca, omul de afaceri Alexander Eram, a vandut in acest an un teren si proiectul de arhitectura al unui imobil de birouri din Bucuresti, a carui dezvoltare valoreaza 15 milioane de euro.

Suma incasata de Eram si partenerul sau francez este estimata de analistii din piata imobiliara la circa 3,5 milioane de euro.

"Proiectul viza construirea unui imobil de birouri cu o suprafata de 11.000 de metri patrati, cu o investitie de aproximativ 15 milioane de euro. Am vandut proiectul, in cursul acestui an, unui grup din Ungaria", a declarat Alexander Eram, pentru
Business Standard.

Proiectul trebuia amplasat pe un teren de 2.000 de metri patrati, pe strada Tepes-Voda din sectorul 2 al Capitalei. Cei doi oameni de afaceri au obtinut in trimestrul al doilea din 2008 un certificat de urbanism din partea Primariei Sectorului 2.

Pretul unui metru patrat in zona se ridica la 1.800 de euro, la care se adauga 200.000-300.000 de euro pentru proiectul de arhitectura, astfel ca valoarea tranzactiei se ridica la circa 3,5 milioane de euro.

www.ziare.com