Oferta de terenuri ramane substantiala

Pe piaţa terenurilor, activitatea decurge în ritm aproape normal, iar unele tranzacţii au fost finalizate chiar în perioada stării de urgenţă. Cea mai mare cerere pentru terenuri în primul semestru al anului a venit din partea jucătorilor din retail, informează Colliers.

Pe piaţa terenurilor, activitatea decurge în ritm aproape normal, iar unele tranzacţii au fost finalizate chiar în perioada stării de urgenţă. Cea mai mare cerere pentru terenuri în primul semestru al anului a venit din partea jucătorilor din retail, informează Colliers. Deşi cererea pentru parcele de teren destinate marilor centre comerciale sau mall-urilor a stagnat, dezvoltatorii de parcuri de retail şi proprietarii de magazine de tip big box au continuat să caute proiecte noi în toate oraşele unde nu au o acoperire suficientă şi care au o ofertă mai redusă de spaţii moderne de retail. Există inclusiv o nouă intrare în segmentul de retail de tip big box, care a prospectat piaţa de terenuri în vederea identificării de locaţii pentru magazine în perioada stării de urgenţă, conform sursei citate.

Cu toate acestea, câteva tranzacţii mari, cu valori de peste 10 milioane de euro, care erau planificate să se finalizeze în 2020, s-au blocat şi ar putea să nu se mai întâmple în acest an, ci mai degrabă anul viitor, în cel mai bun caz, conform specialiştilor Colliers.

Link Original:

https://www.constructiibursa.ro/oferta-de-terenuri-ramane-substantiala--6665928