JLL: Extinderea programului Noua Casa - un real ajutor pentru jucatorii din rezidential

La acesta se adaugă majorarea plafonului de aplicabiliate a cotei reduse de TVA

Impactul pandemiei asupra pieţei rezidenţiale va fi diferit pentru fiecare categorie de cumpărători în parte, corelat cu preţul de vânzare al proprietăţilor, cel mai afectat fiind segmentul care se adresează cumpărătorilor interesati de proprietăţi cu preţuri sub 1.300 euro/mp, apreciază JLL International.

La acesta se adaugă majorarea plafonului de aplicabiliate a cotei reduse de TVA

Impactul pandemiei asupra pieţei rezidenţiale va fi diferit pentru fiecare categorie de cumpărători în parte, corelat cu preţul de vânzare al proprietăţilor, cel mai afectat fiind segmentul care se adresează cumpărătorilor interesati de proprietăţi cu preţuri sub 1.300 euro/mp, apreciază JLL International. Această categorie reprezintă cea mai mare parte a ofertei de locuinţe noi din Bucureşti, respectiv 64% din total. În aceste condiţii, măsuri guvernamentale precum programul Prima Casă sau cota redusă de TVA vor continua să susţină dinamica pieţei în aceste momente de incertitudine, mai subliniază aceştia.

Andreea Hamza, Senior Director Living Department JLL Romania, transmite: "Creşterea ratei şomajului va afecta preponderent acest segment de piaţă. Unul din efectele pe termen scurt va fi scăderea eligibilităţii potenţialilor cumpărători din această categorie, pentru care va fi mai dificil procesul de calificare în vederea obţinerii unui credit ipotecar.

Link Original:

https://www.constructiibursa.ro/jll-extinderea-programului-noua-casa-un-real-ajutor-pentru-jucatorii-din-rezidential--0365925